Textielplatform

logo-textiel-platform-700

Het Textielplatform is het online platform van acht samenwerkende textielorganisaties in Nederland. Textielplatform.nl wil textiel en textieltechnieken, zowel in ambacht, als erfgoed als in kunst, een podium en een gezicht geven in Nederland.

Het Textielplatform.nl is een initiatief van de Stichting Textiel Informatie & Documentatie Centrum (STIDOC), waarin de volgende textielorganisaties zich verenigd hebben:

 Website Textielplatform

Op het Textielplatform vindt u veel informatie over tentoonstellingen, activiteiten en textielkunst. Het is de moeite waard om regelmatig op deze site te kijken.
Het is ook mogelijk om u aan te melden voor de communities van het Textielplatform. Op dit moment zijn er 3 communities:

  • Duurzaam en circulair
  • Erfgoed en ambacht
  • Hoe begin ik aan

Meer communities zullen volgen. Hier leest u hoe u zich hiervoor kunt aanmelden.

 

STIDOC heeft ten doel: het bewaren van het cultureel erfgoed en hedendaags cultuurgoed op het gebied van textiel, het bevorderen van de kennis van textiel en het stimuleren van de beoefening van textiele technieken. Dit alles in de ruimste zin van het woord. Zo is STIDOC de motor achter de Textielbibliotheek en het vijfjaarlijkse Textielfestival.

stidoc-1000